Handling

Handlingen utspiller seg i Los Angeles sitt politidistrikt Rampart hvor detektiv Vic Mackey er lederen for en spesiell politistyrke som kalles for Strike Team. Spesialstyrken består av 4 forskjellige politimenn: Vic Mackey, Shane Vendrell, Curtis Lemansky og Ronnie Gardocki.

Disse 4 politimennene er ikke skuggredde og gjør alt som står i deres makt til å få tak i de som holder på med kriminelle handlinger. Teamet går over stokk og stein for å bekjempe kriminaliteten og til slutt så spiller det ingen rolle hvordan de får tak i disse kjeltringene og går heller ikke av veien for bestikkelser. Teamet blir selv en bande med kriminelle folk, som mener at det ikke er så farlig det de selv holder på med, mens «resten av verden» er de slemme, så er dette teamet svaret på det som er «loven i hånd».

Det er når en av de 4 politimennene begynner å tvile på hva som er rett og galt at noen i de øvrige avdelingene i politidistriktet blir mistenksomme og det settes i gang en internutredning mot Mackey. De klarer ikke å finne ut hva som er feil og om det i det hele tatt foreligger noe mistenkelig.

Men Mackey stoler ikke lengre på Lemansky, som er den som vingler frem og tilbake i «troen». Derfor blir Lemansky likvidert av Mackey, for å opprettholde lov og orden.

Siden serien er basert på virkelige hendelser som utspant seg i ett av Los Angeles politidistrikt, er det nesten en uvirkelig følelse man sitter igjen med når man har sett en episode. Man vil gjerne se mer og klarer ikke helt å vente til neste gang.

Etter hvert så skjønner man at dette kunne vært virkelig og man tenker gjerne at det er rart at man ikke har hørt om det før. En så stor sak burde virkelig «hele verden» ha hørt om. Men sånt blir nok bare dysset ned så mye som mulig. Politimenn skal man jo kunne stole på og ikke sitte igjen med en følelse av å bli lurt.