Fakta

Michael Chiklis er ikke bare produsenten, men spiller også for øvrig hovedpersonen som er detektiven Vic Mackey. Handlingen utspiller seg i Los Angeles i politidistriktet Rampart. Derfor ble serien også kalt for Rampart av de som jobbet med serien. Sikkert også flere andre grunner, men for oss vanlige folk er det The Shield den går under.

Flere forskjellige, kjente skuespillere er med i serien. Bl.a. Glenn Close som i sessong 4 overtar rollene som ansvarlig i polisdistriket Farmington. Forest Steven Whitaker kommer inn i serien i sessong 5 som en internutreder for å forsøke å finne svaret på om det finnes korrpsjon i politidistriktet Rampart.

Serien er basert på sanne historier fra politidistriktet Rampart i Los Angeles. Disse historiene er basert på det som skjedde rundt 1990-tallet i avdelingen. Men siden veldig mange av de kriminelle handlingene som ble begått, ikke kunne bevises, så er det veldig mange rykter som også florerer. Så de virkelige hendelsene er nok mer enn godt bevart hos de som utførte dem.

De virkelige hendelsen fant sted på 1990-tallet og serien kom ut i 2002. Det tok altså ikke mer enn rundt 10 år før de fant ut at de skulle lage en serie av sakene som skjedde. Det vil si at de involverte godt kan ha sittet å sett på hva de holdt på med. Selv om de ikke kan fortelle hva som er rett eller hva som er galt. Men det er de vel kanskje ikke mest opptatt av, side de holdt på som de gjorde alle sammen.

Etter det man har lært, så var det over 100 personer som var med på de korrupte sakene i den virkelige saken i Los Angeles. Det er ganske mange folk som er er inn i sakene da. Både indirekte og direkte. Alle de 100 personene har jo antageligvis familier, så ett enkelt regnestykke er jo at det må minst være 400 personer som på en eller annen måte er innvolvert.

Så at serien ble populær og ennå ikke gått av moten, er ikke overraskende i det hele tatt.